DSC_5838

Mijn naam is Francine en als jong meisje wilde ik altijd kinderverpleegkundige worden. Na de Havo, deed ik dan ook HBO-Verpleegkunde en daarna studeerde ik aan de Universiteit van Amsterdam Sociologie van Arbeid en Organisatie. Vervolgens ging ik aan het werk en heb een aantal jaren met veel plezier in diverse functies gewerkt. Toen de kinderen geboren werden, ben ik gestopt met werken om van hen te genieten. Het gaf me ook de tijd om goed na te denken. Al mijn hele leven wilde ik graag met kinderen werken, maar wat precies, dat was een uitdaging om uit te zoeken.

Onze beide kinderen bleken dyslectisch te zijn. Om te begrijpen wat dyslexie precies is, heb ik er heel veel over gelezen. Ook hebben onze kinderen meerdere trainingen gevolgd. Sommige trainingen leken de ene dag te helpen en de andere dag niet. Het leverde allemaal wel iets op, maar de frustratie dat je iets de ene dag weet en de volgende dag niet, bleef.

Tot iemand ons wees op de Davis® methode. Het effect van een Davis® training was heel groot en blijvend. Wij waren zo enthousiast over de verschillen voor en na de training, dat ik besloot de opleiding tot Davis® counselor te volgen.

De opleiding heb ik inmiddels afgerond en sinds 2014 ben ik enthousiast gestart als Davis® counselor. De ervaring van en met mijn kinderen en de overtuiging dat dyslexie eerder een talent dan een probleem is, neem ik mee tijdens het geven van trainingen aan kinderen, tieners en volwassen. Het is mooi om tijdens de training kinderen/volwassenen hun talenten te laten ontdekken en hen te leren hier op de juiste manier mee om te gaan, zodat hun talent in hun voordeel werkt.

Het is mijn doel om degenen die bij mij een training hebben gevolgd het plezier in leren, lezen en rekenen te laten ervaren en hen vol zelfvertrouwen de toekomst tegemoet te laten gaan met de overtuiging dat zij hun talenten zelf verder kunnen ontplooien.

 

F&M Jij bent het talent! is lid van de Davis Dyslexia Association International. Beroepsmatige dienstverlening aangeduid als Davis®, Davis Dyslexia Correction®, Davis Symbol Mastery® en Davis Orientation Counseling® mag uitsluitend verleend worden door mensen die opgeleid en gecertificeerd zijn door de Davis Dyslexia Association International.