Mensen met dyslexie, dyscalculi, AD(H)D gebruiken hun hersenen op een andere manier dan mensen die geen problemen hebben met lezen, rekenen of concentreren. Er is helemaal niets mis met deze andere manier van denken, het beelddenken, het heeft zelfs veel voordelen. Beelddenkers zijn snelle denkers (beelden zijn sneller dan woorden), ze kunnen situaties makkelijk overzien en komen tot zeer creatieve oplossingen. Toch kan dit anders denken ook in je nadeel werken, waardoor het lezen, rekenen of je kunnen concentreren moelijker wordt.

Ron Davis®, zelf dyslectisch, heeft een manier gevonden waarbij je profiteert van de voordelen van je creatieve geest en controle houdt over de manier waarop je je hersenen gebruikt.

De technieken van de Davis-methode helpen je om jouw manier van denken, in je voordeel te laten werken. Je leert je speciale ‘gave van dyslexie’ bewust te gebruiken om zo dingen sneller te leren en makkelijker te onthouden.

Je leert technieken om te ontspannen, te focussen en je beter te oriënteren.

Deze technieken helpen je om eenvoudig, snel en zonder al te veel inspanning te lezen, leren, rekenen of je te concentreren. Je kunt deze technieken op ieder moment van de dag, in elke situatie toepassen en gebruiken, zonder dat het veel energie kost.

F&M Jij bent het talent! is lid van de Davis Dyslexia Association International. Beroepsmatige dienstverlening aangeduid als Davis®, Davis Dyslexia Correction®, Davis Symbol Mastery® en Davis Orientation Counseling® mag uitsluitend verleend worden door mensen die opgeleid en gecertificeerd zijn door de Davis Dyslexia Association International.